10 lépés a Belső Istennőhöz

Holics-Mester Marianna

 

A nők számára nagyon fontos a női energiákhoz való, rendszeres kapcsolódás. Elengedhetetlen az önértékelésük, a hormonális egészségünk és az általános boldogságuk szempontjából. Az ősi istennőhöz kapcsolódó hagyományok megértették és tisztelték a belső istennő ajándékát. A belső istennő energiájának visszaszerzése az egyensúly révén valósulhat meg, amelyre a modern istennőknek szükségünk van.

 

A yang-vezérelte világunkban, ahol a maximálizmus uralkodik, könnyű elhanyagolni a yin-oldalunkat. Könnyű elveszni az élet követelményeibe, amelyek néha elfeledtetik, hogy önmagunkra is kell időt szakítanunk. Elfelejtjük emlékezni arra, hogy mennyire különleges és szent életünk van.

 

Mi a belső istennő?

Mindannyian az isteni energia tükröződései vagyunk. Bár nem mindig érezzük ezt önmagunkban, sőt, néha észre sem vesszük, hogy egy belső istennő létezik bennünk. A lélek belső istennőjével való kapcsolat ennek az isteni energiának a megértése és felismerése.

A belső istennő mindig ott van, bár időnként előfordulhat, hogy nem nyilvánul meg. Az élet sokféle, zavaró történése elnyomhatja őt, ezért a lehető leggyakrabban fordítsunk időt az istennő energiájának tiszteletére.

 

Hogyan tudok kapcsolatba lépni a belső istennőmmel?

Szánj időt önmagadra, önvizsgálatra. Amikor a belső istennő a külső erők nyomásának van kitéve, akkor nincs lehetősége ragyogni. Végezz el egy szertartást önmagadért, az önreflexióra és az önértékelésre összpontosítva.

Érdemes lehet olyan helyet felállítani az otthonodban, ahol időt tudsz szakítani az öngondozásra és az elmélkedéshez kapcsolódó rituálékra. A természetben való kikapcsolódás és az ott eltöltött idő szintén egy remek hely, ahol kitisztulnak a gondolataid és képes leszel a belső istennő energiájának áramoltatására és megélésére. Igazából bárhol jó lehet, ahol meg tudod tapasztalni a csendet és a békét.

 

10 lépés a belső istennőhöz

Ha készen állsz arra, hogy tudatosan irányítsd a nőies oldalad, akkor kezdd el.

 

1. Az énidő

Vedd vissza a női erődet azáltal, hogy időt szánsz a befelé figyelésre, amikor szükséged van rá. Legyen szó reggeli meditációról, délutáni elragadtatásról vagy a naplemente figyeléséről. Úgy kezeld ezt az időt, mint bármely más találkozót, csak éppen elvárások nélkül.

 

2. Légy  nyitott a befogadásra
A női energia lényege a befogadó képesség, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a frusztráció helyett az áramlásban éljünk. Legközelebb, ha valaki bókol neked vagy segítséget ajánl fel, kegyesen mond ki, hogy Köszönöm! Ne félj segítséget kérni a családtól, a legjobb barátoktól, a gyerekektől, társaidtól és a szakemberektől. Ne feledd: minél inkább megengeded magadnak a befogadást, annál többet tudsz a női energiából kifelé áramoltatni.

 

belső istennő_3. Vedd körül magad szépséggel
A személyes teredet a belső istennő szentélyévé alakíthatod oly módon, hogy tisztaság és rend vesz körül. Tegyél hozzá olyan örömteli dolgokat, melyek kényeztetik a lelkedet és az érzékeidet. Próbálkozhatsz gyönyörű növényekkel és friss virágokkal, illóolajokkal, buja szövetekkel, szélharangokkal, tengeri kagylókkal, kristályokkal és az Anyatermészet ajándékaival. Díszítsd a falaidat művészi képekkel, amelyek felemelnek és inspirálnak. Az otthonod minden része tükrözze belső szépségedet, legyen alkalmas a belső istennő megélésére.

 

4. Tápláld az álmaidat
Ahogyan az anyaméhben fejlődő csecsemőt is tápláljuk, az istennő vágyaink megnyilvánulását is táplálnunk kell. Amikor a belső csendre törekszünk, kapcsolatba kerülünk belső látásunkkal és intuícióinkkal. Ezzel az álmainkat ihletett módon, az tökéletes isteni időzítésben tudjuk elképzelni és megvalósítani.

 

5. Lassíts és élvezd
Légy teljes mértékben jelen, és vedd igénybe minden érzékedet, hogy élvezd az élet pillanatait: lélegezd be reggeli kávé illatát, és lassan kortyolj belőle, élvezd, ahogy egy darab csokoládé szétolvad a szádban, ne rohanj, inkább sétálj, és élvezd a látnivalókat.

 

6. Szeresd a tested
Aphroditének kicsi melle volt, lágy hasa és széles csípője. Unokahúga, Artemis istennője izmos volt és karcsú. Gondolod, hogy elnézést kértek az alakjukért? Dehogyis. A testük belső istennőjük kifejeződése volt. Tekints a testedre úgy, mint egy gyönyörű, szent edényre, hogy megtapasztald valódi önmagad. Bánj vele szeretettel és tisztelettel, amelyet megérdemel.

 

7. Élj szívből
A rohanó életvitel megakadályozhatja, hogy meghalld a szíved hangját – a boldogság valódi forrását. Tedd a kezed a szívedre, hunyd le a szemed és pihentesd a tudatosságodat ebben a szent térben. Itt az elme állandó pörgése átadja magát a szív nyugodt tisztaságának, ezáltal nagyobb hitben és mélyebb szeretetben élhetsz.

 

belső_istennő8. Csatlakozz isteni energiához
Azonnal csatlakozhatsz a belső istennő energiájához, ha eltöltesz egy kis időt a Földanyával. Sétálj mezítláb a fűben, és feküdj a földre. Engedd el minden aggodalmadat, hogy gyógyulj és átalakulj. Engedd meg, hogy s Földanya feltöltsön anyai szeretettel. Ha rendszeresen megteszed ezt, erős, földi istennővé válhatsz a saját világodban.

 

9. Szüntesd meg a korlátokat
Felejtsd el, hogy megpróbálsz úgy élni, hogy az mindenkinek megfeleljen. Engedd el a mérgező kapcsolatokat és mintákat, miközben levonod belőlük a tanulságokat, ami a fejlődésedet szolgálja. A saját értékeidet képviselve leszel hiteles önmagad és mások számára. Az istennő nem egy szuper nő, aki mindent megtesz másokért, hanem egy boldog nő, aki csak azt teszi meg, amit akar.

 

10. Emeld a rezgésedet rituálékkal
Az istennő hagyományok tele vannak rituálékkal, mert bármilyen cselekedethez tudtak mélyebb értelmet és szentséget társítani. Hívjon további áldásokat a napi tevékenységeihez, miniatűr ceremóniákká változtatva őket. Kiváló hely a kezdéshez, ha létrehozol egy meditációs oltárt, ahol gyertyát gyújthatsz, füstölőt égethetsz, stb.

A szent női gyakorlatokkal való egyensúly megtalálása sokkal nagyobb áramlást és kiteljesedést eredményez az életünkben. Amint megtanuljuk megélni a belső istennőt, tökéletes yin-yang harmóniát teremtünk belül és kívül is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük