A dharma törvénye

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

“Miért vagyok itt?” valószínűleg az egyik leggyakrabban feltett kérdés, amellyel szembesülünk. A válasz egyszerű: fizikai formában nyilvánulunk meg, hogy életcélunkat beteljesítsük. A dharma megtalálása időt és energiát igényel, a dharma törvénye segít, hogy megtaláld a valódi életutadat.

 

Chopra Központ szerint: „Ha a dharma harmonikus áramlásában élsz, akkor a tiszta lehetőségek teljes skálája megnyílik neked. Képes leszel annyi boldogságot és gazdagságot létrehozni, amennyit csak akarsz, mert igazodik az összes megnyilvánulás korlátlan forrásához.”

 

A dharma törvénye

 

A Chopra Központ kidolgozta a dharma törvényét. Három lépésből áll, amelyek szükségesek a szellemhez való kapcsolódáshoz és az életcélunk beteljesítéséhez.

Az első lépés a felsőbbrendű Én keresése. időbe telik, amíg rátalálunk, de a legfontosabb annak megértése, hogy alapvető természetünk az isteni képességünkből származik.

A második lépés – a dharma törvénye szerint -, hogy keresd meg egyedi tehetségedet, képességedet. A törvény azt mondja, hogy van legalább egy dolog, amit jobban tudsz, mint bárki más az egész bolygón.

Felfedezted már, hogyha azzal töltöd az idődet, amit szeretsz csinálni, akkor szinte beszippant ez az állapot? Hogy ebben az állapotban mennyire könnyedén megy az összpontosítás? Szinte észre sem veszed az idő múlását vagy a körülményeket, csak azt követed, amit szeretsz. Egyedülálló tehetséged megtalálása nem csak a személyes boldogságodhoz járul hozzá, hanem a világunk rezgésének emelkedéséhez is. Ezzel el is értünk a dharma törvény harmadik lépéséhez.

Ahhoz, hogy képességeddel hozzá tudj járulni a világunk felemelkedéséhez, fel kell tenned magadnak az alábbi kérdéseket: „Hogyan állítsam az egyedi tehetségemet az emberiség szolgálatába? Hogyan tudok segíteni másoknak? ”  Amikor a kreativitásodat használod, hogy segítsd embertársait, teljes mértékben kihasználod és alkalmazod a Dharma törvényét.

Amikor megtetted a Dharma törvénye álltal javasolt három lépést, onnantól kezdve már nem kell küzdened vagy aggódnod! Ehelyett az életedet a szellemed, az isteni részed kifejezéseként fogod megtapasztalni. 

Az ősi védikus bölcsességek a szellem természetes kibontakozását ekképpen írták le: „Én vagyok a mérhetetlen lehetősége annak, ami volt, van és lesz. Vágyaim olyanok, mint a földön hagyott magok: várnak a megfelelő évszakra és majd spontán módon megnyilvánulnak gyönyörű virágokban és hatalmas fákban, elvarázsolt kertekben és fenséges erdőkben.”

 

Íme néhány hasznos tipp a dharma megtalálásához:

  1. a dharma törvényeVedd figyelembe a szinkronicitást. Az élet nagyon izgalmas tud lenni, ha éber vagy. Figyeld meg, hogy mi vagy ki jelenik meg az életedben. Ha valaki vagy valami újra és újra megjelenik, valószínű, hogy az a személy vagy dolog kötődik a dharmádhoz.
  2. Figyelj a hívásokra. A hívások olyan dolgok, amelyekben mélyen érzed, hogy neked szólnak, és amelyek nem feltétlenül érthetőek mások számára. Úgy érzed, hogy irányít valami és cselekvésre ösztönöz. Ezek a hívások magukban foglalják a személyes dharmára való felkészülést.
  3. Figyelj a megérzéseidre! Ha úgy érzed, eljött az ideje továbblépni, akkor valószínűleg így is van. Lehet, hogy az elméd harcol ellene, de a lelked jobban tudja, hogy mi a jó neked.
  4. Légy tudatában annak, hogy a dharmához vezető út nem lineáris. A személyes dharmához vezető utat valójában spirálként fogod érzékelni. Amikor úgy gondolod, hogy odaértél, rájössz, hogy mélyebbre kell menned, az utazás befelé vezet önmagadba.
  5.  Felejtsd el a logikát. Fontos tudni, hogy a dharma nem feltétlenül ésszerű helyről származik. Ha megpróbálod elmével felfogni, abba csak belezavarodsz, és a dharmád megtalálását még távolabbinak fogod érezni.
  6. Léteznek olyan gyakorlatok, melyek összekötnek a forrással. Teljesen mindegy, hogy az jóga, meditáció, festés vagy séta az erdőben. Az a fontos, hogy általa a forráshoz kapcsolódj, mert itt található a dharmáddal kapcsolatos minden információ.
  7. Nézd meg azokat az embereket, akiket csodálsz. Azok az emberek, akiket mélységesen tisztelsz, a te igazi önvalódat képviselik. A velük kapcsolatos információk is elvezethetnek a személyes dharmádhoz.
  8. Vedd komolyan, de légy óvatos. Ha túl komolyan veszed, ha túl görcsösen akarod a dharma felfedezését, akkor valószínűleg nem fogod megtalálni.
  9. Bizalom. Ha elkötelezted magad a dharma felfedezése mellett, szükséged lesz egyfajta ősbizalomra, hogy legyen bátorságod mélyre ásni. Hogy tudatában légy annak, hogy az univerzum minden energiájával azon van, hogy támogasson téged.
  10. Néha hagyj magadnak egy kis  pihenőt. A dharma nem olyan, mint egy pillangó, amit ha el akarsz kapni, csak lecsapsz rá a hálóval. Lépéseket teszel, haladsz előre, aztán ha úgy érzed ugrasz, majd megállsz, és pihensz. Ennek a folyamatnak is elengedhetetlen feltétele a türelem.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük