Mi az egészség vagy a betegség?

Kincses Anna
Latest posts by Kincses Anna (see all)

Rengeteg definíciót, meghatározást, fix nézőpontot és rendpontot találtam róla. Mást mond a modern orvostudomány, mást az Ájurvéda, mást a hagyományos kínai orvoslás és még sorolhatnám. Persze vannak átfedések, de mindegyik másképp definiálja az egészséget és a betegséget. Logikusan felépített következtetések vannak, ok-okozati viszonyok által feltüntetve lineárisan, hogy lehetsz egészsége, illetve miért betegedtél meg.

Mi van ha az egészség vagy a betegség csak egy ítélet? 

Szintén rengetegen definiálják, kikövetkeztetik, kivetítik, a felsőbbrendűségük teljes tudatában, hogy ha ezt és ezt csináljátok, akkor lesztek csak egészségesek. Ezerféle, mozgásforma, táplálkozás, táplálék kiegészítő, és mind azt mondja, hogy csak az övé a tuti. Kérdem én, ha ezt befixáljuk minden emberre, akkor ezek mindenkinek működnek? Azt nem vitatom, hogy valakinek igen, dehogy mindenkinek az nem hiszem. Ráerőltetni ugyan azt a bugyit milliárdnyi különbözőképpen működő testre meglehet próbálni, de nem valószínű, hogy sikerül. Mindegyik testnek más-más hozzájárulás segíti a gyógyulását. Sőt még az sem biztos, hogy mindig ugyan azt a gyógyítót, orvost, teát, mozgást, testkezelést stb kéri. Tehát folyamatosan kérdezni kell tőle, mi a legnagyobb hozzájárulás amit tehetünk érte? Legyünk rá éberek mit szeretne a testünk? 

Akkor ennyi információ halmaz közül, mi az igazság? Mit jelent az egészség, illetve mit jelent a betegség? Minden emberre igazak ezek a definíciók? 

Sokáig nem értettem, hogy az Access miért mondja az egészségre és a betegségre, hogy ítélet. De tényleg, nagy hülyeségnek tartottam. Akkor változott meg a nézőpontom mikor reggelenként elkezdtem testkezeléseket futtatni magamon. Fura változások indultak meg a testemben és némelyik olyan intenzív volt, hogy nevezhetjük fájdalomnak. Erre én elkezdtem berögzíteni, hogy biztos beteg vagyok, mert a testem nem a megszokott módon működik. Pont az áhított változás miatt csináltam tovább a kezeléseket magamon, és milyen érdekes, hogy a testi intenzitásokat az elmém meg betegségnek azonosította. Ez egy berögzült hitrendszer, reakció, konkrét hülyeség, amivel a testemet ítéltem, mikor ő meg pont az egészség felé ment.

Hányszor hisszük betegnek magunkat, közbe meg csak a testünk változik, netalán épp az egészség felé?

A nézőpontom megváltoztatásának az lett a hozadéka, hogy már nem rögzítem be azokat az érzeteket, amiket érzékelek a testemben. Bármilyen fájdalom, – nevezhetjük intenzitásnak -, belenyilallás vagy fura érzet érzékelésénél nem rögzítem be betegségnek. Rögtön kérdésben vagyok. Enyém ez az érzet, vagy valaki másé? Ha az jön, hogy másé, az azt jelenti, hogy eszméletlen szenzitívek vagyunk és vagy lemásoljuk mások betegségét, rossz közérzetét, vagy egy az egyben kivesszük belőle, mert sajnáljuk és megakarjuk kímélni a fájdalomtól. Ez mind szép, de utána ezt a terhet mi visszük tovább. Tehát ha másé a fájdalom, vagy betegség, akkor vissza feladóhoz, – tudatossággal csatolva -, akitől átvettem, vagy elpusztítom energiadobással. Az éberségemre bízom, melyiket választom épp akkor. Ha az jön, hogy az enyém és megtudom változtatni akkor, felteszem újra a kérdéseimet. 

  • Mi működik nekem most, hogy a testemmel örömben, könnyedségben és egységközösségben legyek?
  • Mit tehetek, mi lehetek, mit fogadhatok, hogy ez megtörténjen?
  • Hogy működik nekem az egészség?
  • Kik azok, akik ehhez hozzájárulnak? Univerzum mutasd, kérlek?

Kérheted a testedet is, hogy gyógyítsa meg magát. Egy szuper intelligens, tudatos organizmusról beszélünk, aminek csak pár százalékára vagyunk éberek.

  • Mi lenne, ha a tested a barátod lenne?
  • Mit teremthetnétek együtt?
  • Mit tud a tested, ami túl megy mindenen, amit eddig gondoltál róla?

Az egészséget sem úgy látom, mint régen. Ki és mi dönti el, hogy milyen az én egészséges testem? Egy műszer, egy másik ember, egy grafikon, egy táblázat? Szerintem ezt ráhagyom a testem és a magam tudatosságára és egységközösségére.

Ez persze nem azt jelenti, hogy ne törekedjetek az egészség felé, sőt, kérjétek a testetek vibráló egészségét, de ne definiáljátok, ne rögzítsétek, se analizáljátok és cincáljátok szét, hogy mit is jelent ez. Kérjétek és az éberségetek és a figyelmetek által válasszátok azokat, amik ehhez hozzájárulnak, legyen ez sport, tápláléki egészítő, életmódváltás vagy egy gyógyító, vagy orvos hozzájárulása. Ne aggyal, hanem érzékeléssel, és folyamatos kérdéssekkel. Az ítélet nem magára az egészségre értendő, hanem arra mit ebbe a szóba berögzítünk, bepasszírozunk, befixálunk.

Mi kell, hogy egészséges legyél? Bár én ezt úgy szoktam kérdezni: Milyen könnyedség, öröm és egységközösség lehetek a testemmel, túl ezen a valóságon?  Szóval mi is az igazság? A válasz egyszerű, az, ami Neked igaz és működik. Ki dönti el, hogy kinek mi teremt a legnagyobbat, függetlenül attól, hogy ez, hogy néz ki, és belefér-e a dobozunkba. Mi van a dobozon túl?

Kincses Anna

Írónő Megjelent könyve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük