Önismeret Osho Zen Tarot-val

A Kulcs kirakási módot az Osho Zen Tarot használati útmutatójában találod meg. Minden kártya jelentése oda van írva, de összességében a kirakást nem könnyű értelmezni.

 

Az, aki először veszi kézbe a kártyát és nem foglalkozott még előtte szellemi tanításokkal, annak nagyon nehéz a lapok jelentését megérteni, összeolvasni még inkább.

 

Miután megvásároltam a tarot kártyát több mint egy évembe került, mire értelmezni tudtam minden egyes lapot, és akkor ez még mindig nem volt elég, mert a kártyákat egy kirakás alkalmával meg kell tanulni összeolvasni, mondanivalójukat egymásra építeni! Ezzel a cikksorozattal az a célom, hogy megkönnyítsem neked az Osho Zen Tarot használatát.

 

Osho Zen tarot: A Kulcs kirakás

 

Az első és a legegyszerűbb kirakási forma, amit használni szoktam, a kulcs. Ez a kirakás önismereti célokra a legalkalmasabb. Ha arra kérnek, hogy vessek kártyát, mindig ezzel a kezdem, mert ez által kapok egy viszonylag könnyen áttekinthető képet a kérdezőről. Hadd adjak pár jó tanácsot, mielőtt elkezdenéd.

– Tudnod kell kiüríteni az elmédet, elcsendesedni, hogy tiszta információkat kapj! – Fáradtan, ingerülten ne állj neki a kártyavetésnek! Mindig gyújts gyertyát, vagy mécsest, mielőtt elkezded!

– A kártyalapokat gyertyaláng fölött tisztítsd meg, majd vedd kézbe az egész paklit, csukd be a szemed és hangolódj össze a Tarot-val!

– Ezután minél egyszerűbben fogalmazd meg a kérdésedet, amire választ szeretnél kapni! Keverd meg a kártyát, terítsd ki magad elé, és kezd el kihúzni a lapokat!

 

Vegyük az első lapot: „amit elnyomtál”

Ez lehet, érzés, gondolat bármilyen helyzettel kapcsolatban, ami feltörni készül a tudatalattiból, de te önkéntelenül is visszatemeted. Persze ettől függetlenül még ott van, és irányít, befolyásol téged. Ez a lap mutatja az akadályt, ami gátol téged a tudatosság felé vezető úton.

Második lap: „Jin kártya, női (passzív) aspektusod”

Ezek a benned lévő érzések, amelyeknek tudatában vagy, ez a kártya mutatja meg, hogy milyen módon fogadod be, a külvilágból érkező eseményeket.

Harmadik lap: „Jang kártya, (aktív) aspektusod”

Megmutatja a cselekvő énedet, ahogy érzelmileg reagálsz.

Negyedik lap: „Meditáció”

Ami éppen foglalkoztat, amin sokat gondolkozol.

Ötödik lap: „Bepillantás a testedbe”

A meditáció kártyából eredő, aktív, a külvilág számára megnyilvánult cselekvés.

Hatodik lap: „Bepillantás a szívedbe”

A meditáció kártyából eredő lelki változás, benned lezajló átalakulás.

Hetedik lap: „Bepillantás a lényedbe”

Az előző kártyákból következő transzformáció, ami az egész lényedre hatással van.

Nyolcadik lap: „Tudat (megértés)”

Összefoglalja az előző hét kártya végeredményét. Ennek tudatában már egyértelművé válik, hogy mit kell megváltoztatnunk hozzáállásunkban, viselkedésünkben.

Mi a teendő akkor, ha megcsináltuk a kirakást, de még sem tudjuk összességében értelmezni, mert esetleg túl kevés az információ, vagy ellentmondásosnak tűnik?

 

Először is álljunk meg, és ürítsük ki a fejünkből a tarot-tól kapott információkat! Lehet, hogy nem hangolódtunk össze eléggé a kártyával. Tartsunk pár perc szünetet, majd próbáljuk meg még egyszer értelmezni! Ha még így sem sikerül, akkor arra a kártyára, vagy kártyákra, ahol elakadtunk, húzzunk még egy lapot a pakliból. Valószínű, hogy ezekkel a plusz kártyákkal már menni fog az összeolvasás. Ha így sem kapunk egyértelmű képet, akkor próbáljuk másképp feltenni a kérdést, vagy egy másik kirakási módszert használni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük