Találd meg önmagad!

Székely Orsi
Latest posts by Székely Orsi (see all)

Tíz évvel ezelőtt költöztem fel Budapestre. Meglehetősen kusza gondolatok cikáztak a fejemben a jövőt illetően. Mindig csak arra fókuszáltam, hogy terveket szőjek, sosem álltam meg átélni a jelent. Ki hitte volna, hogy az is tud nyújtani valamit? Akkoriban még nem értettem a mondást, miszerint:

„Feledkezz a pillanatba, hisz sosem tudhatod, melyikben érint meg az örökkévalóság”

Hogy is értettem volna, amikor még önmagamat sem ismertem? Nagyon sokáig csak sodródtam az árral, és nem találtam a biztos pontot, amiben megkapaszkodhatok. Tele voltam kérdésekkel, de nem érkeztek válaszok.

Mi az, amit el szeretnék érni, mivel akarok foglalkozni, mit kezdjek magammal? Egyáltalán ki vagyok ÉN?

Három évvel ezelőtt lehetőséget kínált nekem az Élet és eldöntöttem, hogy élek vele. Nehéz a biztonságot nyújtó kacsaúsztatóból vadabb vizekre evezni, de megéri. Érdemes a megérzéseket követni, mert mindig megmutatják a helyes utat, ha van merszünk elindulni. Minden mindegy alapon magam mögött hagytam a káoszt, zakatoló gondolataimat, és belevetettem magam az önismeret sodrásába. Olyan „titkos tudományokkal” ismerkedtem, mint karmaasztrológia, számmisztika, kronobiológiai pszichogenetika, csakrák, Tarot.

Gyerekkorom óta áhítoztam a „másik világ” tudására. Végül megkínáltak vele. Arra használtam, az újonnan szerzett tapasztalatokat, hogy megismerjem önmagam. Az összes ki nem mondott kérdésemre megérkezett a válasz. Lerombolhattam a téves hitrendszereket és hiedelmeket, amik gátoltak. A kisebbrendűségi érzéseket, önbizalomhiányt, félelmeket, fóbiákat, megfelelési kényszert is magam mögé szorítottam.

Ahogy a gátak rombolódtak, egyre közelebb kerültem a lelkemhez.

 

Nincs annál felszabadítóbb érzés, mint amikor megismered önmagadat, a határaidat és átléped a korlátaidat.

 

Találd meg önmagad

Amikor megsejted, hogy mire vagy képes. Amikor felfedezed, hogy egyedi és megismételhetetlen csoda vagy. Amikor elhiszed végre, hogy nincs a Földön még egy hozzád fogható.

Lassan körvonalazódott előttem, hogy mivel akarok foglalkozni a jövőben. Azt a csodát szeretném megismertetni az emberekkel, amiket átéltem. Visszaadni a hitet, miszerint a legsötétebb időszakot is a napfelkelte követi. Kinyitni a lelkeket, elűzni a démonokat, megélni a varázsos pillanatokat.

Igyekszem sikerrel járni. Az utazás már elkezdődött. Néha jó engedni és sodródni az árral, mert különleges helyre juthatunk általa. Jó néha megtorpanni száguldó világunkban. Elengedni a stresszt, a feszültséget és a nyomasztó gondolatokat. Ideje kicsit befelé figyelni. Engedd meg néha magadnak, hogy élvezd a szellő cirógatását, a napsugarak színaranyát.

Élvezd az életet, feledkezz a pillanatba és becsüld meg önmagadat! Ismerj rá a benned rejlő különlegességre! Sosem késő elindulni az úton!

 

Székely Orsi

Írónő Cikkíró

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük