Tarot tanfolyam- A Főpap

Székely Orsi
Latest posts by Székely Orsi (see all)

A HIT

Izgalmas utazásunk tovább folytatódik. Ideje megismerkednünk a következő lépcsőfok urával. Más típusú Tarot kártyalapokon egy magas rangú egyházi személy (Főpap) jelenik meg, míg az Álmok Tarot-ja a Hitet hangsúlyozza.

 

Egy elmélkedő alakot láthatunk a képen. Körülötte kilenc vallási és filozófiai szimbólum helyezkedik el. Ezek jelzik az ősi hagyományokat, a pogány, keresztény, zsidó vallásokat, az iszlámot, buddhizmust, hinduizmust, a taoista filozófiát, valamint a humanizmust.

 

Életünk azon szakaszához érünk, amikor az élet nagy kérdéseire keressük a válaszokat, a dolgok rejtett értelmét kutatjuk. A megoldás kulcsa mindig nálunk van, csak fel kell ismernünk, meg kell látnunk önmagunkban.

Nagyon fontos a jövőnkbe és önmagunkba vetett hit és bizalom, mely minden nehéz helyzetben utat mutat számunkra.

 

Tudásunk magasabb fokához érvén már képesek vagyunk megkérdőjelezni a szemünkkel és szívünkkel befogadott valóság hitelességét. Nem minden az, aminek látszik. A dolgok mélyére nézvén megláthatjuk mi az, ami homályba burkolózik előlünk. Segítségünkre lehet, ha hallgatunk az ösztöneinkre és működtetjük belső iránytűnket. Képesek lehetünk túllátni az anyagi világ sűrűjén, felismerni a jó és rossz közötti különbséget.

Legyen erős a hitünk és az önbizalmunk.

Hozhat az élet olyan helyzeteket, amikor úgy érezzük, hogy mindkettőt elvesztettük, hiszen a viharok megtépázhatnak bennünket, miközben haladunk előre az úton. Nem egyszerű megvalósítani az álmainkat és kitartóan menetelni a helyesnek vélt ösvényen, de hitünk védelmezően körülölel bennünket. Ne féljünk hát mindig belekapaszkodni, ha úgy hozza a Sors.

 

A lap általános jelentése – hit, áldás, segítség, védelem, tanulás, tanítás

Kapcsolatra vonatkozóan – házasságkötés, együttélés, áldás van a kapcsolaton, kiválasztott

Munkára vonatkozóan – tanulás, tanítás, elhivatottság

Ez a lap ún. védőkártyaként jobb értelmezést ad a mellé kihúzott lapokra.

Székely Orsi

Írónő Cikkíró

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük