Tarot tanfolyam- A mágus

Székely Orsi
Latest posts by Székely Orsi (see all)

Előző kalandozásunk során megismerkedtünk a gyermeki ártatlanságunkat szimbolizáló Bolonddal. Itt az idő, hogy elhagyjuk a jól ismert, megszokott, biztonságot nyújtó komfortzónánkat, és tovább haladjunk az úton. Belső hangunkon hozzánk szólva hívogat a következő tarot lap, a Mágus, arra vágyván, hogy felismerjük végre.

Ki tudja hányszor szállt inunkba a bátorság, hányszor akartunk elindulni, végül mégis egy helyben toporogtunk életünk során? Soha meg nem ismerve, fel nem fedezve a bennünk rejlő teremtő erőt, mely ott szunnyad mindannyiunk mélyén.

A Mágus egy bölcs ember képében, a spirituális képességeket jelképező lila köpenybe burkolózva, mindent tudó, jóságos tekintettel néz ránk vissza a lapról. Arcán észrevehető a fáradtság, hisz oly sok mindent megélt már élete során, miközben tapasztalatait, tudását gyűjtögette. Ott sejlik rajta az elszántság, a határozottság, ami miatt ösztönösen megajándékozzuk Őt hitünkkel és bizalmunkkal. Kezében tartja a ragyogó gömböt, mely a tudását és szellemi hatalmát jelképezi. A körülötte cikázó villámok a hirtelen jött, bevillanó ötleteket szimbolizálják.

Vakító fényükkel bevilágítják a négy őselemet, melyeket a Kis Arkánumok lapjai képviselnek: a Botok a tüzes energiát, az inspirációt, a Kelyhek a vizet, az empatikus képességeinket és az érzéseket jelentik. A Kardok, a levegőt, így a gondolkodásunkat, szellemiségünket jelképezi, míg az Érmék az anyagi világot foglalja magába. Mindezek az elemek megtalálhatóak környezetünkben, de ott vannak belső világunkban is. Sokan sokfélék vagyunk, így különböző helyzetekben, mi is különféleképp reagálhatunk. Van, aki képes józanul, hideg fejjel dönteni, mások inkább az ösztöneikre vagy a megérzéseikre hallgatnak. A négy elemet körülölelő fekvő nyolcas a végtelenséget szimbolizálja, az örök újrakezdés lehetőségét mutatja, mely mindig a birtokunkban van, a legsötétebb időkben is reményt adhat.

A Mágus, aranyló trónon ül. Nem függ az anyagi világtól, hiszen ég és föld között lebeg. Jobb kezében hosszú, kígyókként tekergőző botot tart, mely a természetfeletti hatalom egyik legősibb szimbóluma. A férfierőt, teremtő erőt, a hatalmat, a tekintélyt, az előre haladást jelképezi. Számos mesében, filmben láthattuk, hogy a Varázslók, Mágusok elengedhetetlen kelléke a pálca. Elég, ha felidézzük a Harry Potter filmek jóságos Albus Dumbledor professzorát vagy a Gyűrűk Ura Gandalf-ját.

 

Mágusunk nyugalmat árasztó lénye azt sugallja, hogy mi is bármire képesek vagyunk. Ott lapul bennünk a szunnyadó erő, csak fel kell ismerni magunkban. Mi teremtjük meg a saját valóságunkat, mi vonzzuk életünkbe a barátokat, ellenségeket, tanítókat, segítőket, mestereket és mindazt, ami előre vihet minket, vagy éppen akadályozhat.

 

Figyeljünk fel arra, hogy ki jön velünk szemben az úton, hiszen életünk bármelyik szakaszában találkozhatunk Valakivel, aki megtaníthatja nekünk a hőn áhított tudást, és fellebbentheti a fátylat az ismeretlen, misztikus világról. Ahogyan a mondás tartja: „Amikor a tanítvány készen áll, a Mester megérkezik.” Sokszor álruhában, csendesen lép az életünkbe, ha nem ismerjük fel, elsétálhatunk mellette. Vegyük észre, hogy micsoda kincset kapunk jelenlétével. Legyünk elég bátrak ahhoz, hogy elfogadjuk azt, amit adni szándékozik nekünk. Ne rettenjünk meg és meneküljünk el a felkínált lehetőségektől, tudástól, ami sokszor ijesztőnek tűnhet. Legyünk hálásak mindazért, amit kapunk és ismerjük fel magunkban a varázslót, a teremtő erőt. Mindannyiunkban ott szunnyadozik egy Mágus, aki arra vár, hogy felébresszük.

 

A lap általános jelentése – teremtés, kreativitás, lehetőségek, erő

Kapcsolatra vonatkozóan – egy kapcsolat kezdete vagy lehetőségek egy kapcsolatban

Munkára vonatkozóan – új munka, új lehetőségek, siker a vállalkozásban

 

Székely Orsi

Írónő Cikkíró

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük